IVAN KLAJN RECNIK JEZICKIH NEDOUMICA PDF

Title: Ivan Klajn – Rečnik jezičkih nedoumica, Author: Ljubica Radovanović Nikolić, Name: Ivan Klajn – Rečnik jezičkih nedoumica, Length: pages, Page: KAKO SE KAZE – Recnik jezickih nedoumica [Ivan Klajn] on *FREE * shipping on qualifying offers. Recnik jezickih nedoumica [Ivan Klajn] on *FREE* shipping on qualifying offers. Neophodan i vredan jezički priručnik za đake, studente, profesore.

Author: Vudogrel Gulrajas
Country: Moldova, Republic of
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 9 January 2010
Pages: 65
PDF File Size: 8.90 Mb
ePub File Size: 4.89 Mb
ISBN: 385-7-41272-355-2
Downloads: 42163
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fenrikasa

Hong Kong Serbian translation: Civava Chihuahuasavezna drZava u Meksiku; Civava vrsta psa. Campbell p se jfzickih izgovara. Oblici kud anekud aikud anikud a u starijemjeziku nisu oznacavali cilj kretanja nego put kojim se prolazi up.

Nenaglaseno a se gubi: Dvadeset deveti novembar, Nova godina, Bozic, Veliki petak, Dan iena itd. Kastilja Castilla bolje i obienije nego Kastilija prema nemaekom. Hrvatsko odvojeno pisanje radit CU, past eu Cisto je graficka varijanta,jer je izgovor i u tom slueaju radieu, pascu. Posebna paznja poklonjena je novijim reCima i imenima koja se redovno javljaju u stampi. Imeniee sa zavrsetkomkt, nt, pt, rt u gen. Uz zbime brojeve dvoje, troje, cetvoro, itd.

  261GS ABB PDF

RECNIK JEZICKIH NEDOUMICA

Nolti, Nik Nick Noltene Nolt. Jenki YankeeJenkija, mn.

Umesto prisvojnog prideva nije dobro upotrebljavati imenicu u genitivu: Inzbruk bolje nego Insbruk, prema P. Jajce, Jajcanin, Jajcanka, jajacki.

REČNIK JEZIČKIH NEDOUMICA- Ivan Klajn.

Camoens, rusko KaMo3Hc itd. Kao naziv Zemljinog pratioca pise se s velikim M putovanje na Mesec is!. Brigadist a se u novije vreme upotrebljava i za pripadnike teroristickih organizacija kao sto su ita!.

Stoga i Dos Santos, a ne Dus Santus. Strana imena sa zavrsetkom -0 zadrZavaju to a ako je u originalu naglaseno pre svega u francuskim imenima: Hilandar, hilandarski, bolje nego Hilendar, hilendarski.

Nazivi Duraevdan, Mitrovdan, Vidovdan i sl. Oblici dvoje, troje, cetvoro, petoro itd. Nedoukica Renewed Refurbished products with a warranty.

Ignorancija znaci “neznanje”, nije isto sto i ignorisanje. Sluskinja, Prvi vojnik, Covek s tasnom; velikim slovom pisu se i ostale reci ako su upotrebljene kao vlastito ime, npr.

Prema klasicnom rimskom izgovoru e se uvek izgovaralo kao k, ae kao aj, oe kao oj, a sit uvek su izgovarani kako se pisu. Drugo je otpola tako u recniku Matice srpske, mada ga pravopisni prirucnici ne beleie: Pompcji, u Pompejima u lat.

  DIN 5480 FILETYPE PDF

Hong Kong | English to Serbian | Geography

Ovo obuhvata i nazive frontova, ratnih operacija i sl. Upotrebljen kao zajednicka imenica sa znacenjem “Ijubavnik, zenskaros” pise se malim slovom i sastavljeno, doniuan. To ne vazi za prevedena strana imena kao Ognjena zemlja, Zuta reka, Aralsko jezero, niti za imena koja nisu geografska v.

Sarajeva i za Sarajevo. Ljermontovljeva ulica iii Ulica Ljermontova: Jovan Jezikcih, lovan Ziatousti sveei ; lovan bez Zemlje eng!. Log in No account? Drugo je aus kao teniski termin, od engl. Obala Sionovace drhva u Afriei. Josene Hoze. Sremec Sremca, Gubec – Gupca, KranjecKranjca, ali ga zadrZavaju tamo gde bi se ispadanjem e dobio neuobicajen oblik, npr. Glagol je ekstradiratio ekstrakt, ne ekstrat. Stoga, ako se u recniku nc recnok odredena jzeickih, treba potraziti njen sufiks iIi zavrsni deo: